Muistoja

Muistoja

Bändihommia

Bänditoiminta lähti Descomissa liikkeelle, kun yksi innokas kitaristi tuli notkumaan työpisteelleni ja sanoi, että olisi hienoa kasata inhouse-bändi ja soittaa firman juhlissa. Ajatus oli sen verran asiallinen, että laitettiin idea tuotantoon (eli hattu kourassa toimitusjohtajan luokse). Lupasin opetella soittamaan bassoa, jos basistia ei löytyisi, mutta onneksi löytyi! Näin syntyi Destunes, Descomin legendaarinen, ensimmäinen bändi.

Bändejä esiintyi sekä kesä- että joulujuhlissa ja niitä oli yleensä kolme. Kokoonpanot vaihtelivat ja varsinkin nimet. Yhden bändin nimi oli Saatanan kätyrit, mutta sanoin heille, että seuraaviin juhliin nimi pitää vaihtaa, kun en pysty sitä oikein edes sanomaan ääneen. Bändin uusi nimi oli Hautajormat.

Tällä videolla on muistoja aktiivisesta bänditoiminnasta, johon sisältyi ainakin huonokuuloinen manageri sekä kurkkuja.

Keppiä vai porkkanaa?

Keppiä vai porkkanaa? Jep, jep, molemmat toimivat! Vai oliko sittenkin kyse lempeästä kepistä, kun kaikki kuitenkin tiesivät, että taas se yrittää ihan innoissaan jotakin puuhastella ja koittaa olla ankara…

Jos aihetta lähestyy vähän syvällisemmin, niin totta kai kepin käyttäminen on helpompaa, niinhän käskeminen aina on. Porkkanoiden keksimiseen pitää käyttää rutkasti luovaa ajattelua ja täytyy olla halua ottaa toiset ihmiset huomioon.

Videolla kerron siitä, miten liiketoimintajohtaja saatiin porkkanan (tikkarin) avulla toimittamaan ärsyttäviä asiakirjoja eteenpäin ja miten keppiä heiluttamalla kaikki pukeutuivat samalla tavalla (paitsi yksi).

Jätskipalloja ja varastettuja keksejä

Varsinkin IT-alalla henkilöstö esittää kaikenlaisia toiveita. Hodarikärryn sain kerran hommattua, mutta videolla kerron, millä korvasin pehmiskone-toiveen ja mitä sitten tapahtui.

Työyhteisöihin on saattanut pesiytyä myös kaksijalkaisia herkkuhiirulaisia, jotka syövät asiakkaille tarkoitetut keksit. Mikä neuvoksi tämmöiseen tilanteeseen? Videolla yksi ratkaisu ongelmaan.